İz Bırakanlar

Ecz. Nur Işık Boyacıgiller

1948 Manisa doğumlu olan Nur Işık Boyacıgiller, 1971'de İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl, Ege Üniversitesi Farmasötik Kimya Kürsüsü'nde asistanlık yaptı. 1973'te İzmir'de Dost Eczanesi'ni açtı ve yaklaşık 9 yıl fiili eczane eczacılığı yaptı. 1978'de Çağdaş Eczacılar Grubu'nun kuruluşunda yer aldı. Aynı yıl İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. 1980 yılının sonuna kadar sürdürdüğü bu görevi esnasında, eczacı kooperatiflerinin kuruluşuna öncülük etti. 1978'de, Manisa'da İzmir Eczacı Odası'nın genel sekreteri olan Neşe Gülersoy ile birlikte bir kooperatif kuran Boyacıgiller, 1979 yılında İzmir'de EDAK'ın kurulmasında rol oynadı. 1999 yılında İzmir'de vefat etti.

Ülkemiz eczacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Boyacıgiller, çağdaş eczacılık hareketinin temel politikaları arasında yer alan eczacı kooperatiflerinin gelişmesine öncülük etmiş ve yaşamı boyunca eczacının sorunlarına ışık tutarak eczacı haklarının savunucusu olmuş değerli bir insandır.

Ecz. Naci Doğan

1946 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya geldi. Orta öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 1966'da Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Edirne'nin Babaeski ilçesinde 3. Zırhlı Birlikler Tank Tugayı'nda göreve başladı. 1967 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu yakalandığı "parapleji" hastalığı dolayısıyla ordudan malulen emekli olarak ayrıldı. 1973'te Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl Bursa'da Doğan Eczanesi'ni açtı. 1977'de Bursa Eczacı Odası Başkanlığı'na seçildi. 29 Ağustos 1980 tarihinde, hain bir kurşuna hedef olarak aramızdan ayrıldı. Aramızdan ayrılana kadar, eczacılık mesleğine ve topluma yararlı olabilmek için tüm gücüyle çalıştı. Mesleki dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Bursa Eczacılar Kooperatifi'nin kurulması için sarf ettiği çabalarla ölümsüzleşti.

Ecz. Neşe Gülersoy

1950 yılında Manisa'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Yüksekokulu'nu bitirdikten sonra, Manisa'da Neşe Eczanesi'ni açarak meslek hayatına başladı. Toplum sorunları ile derinden ilgilenerek, ulusuna toplumcu bir bilinçle hizmet etti. Avrupa Parlamentosu'na stajyer öğrenci olarak kabul edildi. Meslek Odası (Eczacı Odası) ve çeşitli toplumsal örgütlerde etkin görevler üstlendi. Türkiye'nin ilk eczacı kooperatifi olan Eczacılar Üretim ve Tüketim Kooperatifi'nin (MEDAK) kuruluşunu örgütledi. 1975'ten sonra Demokrat İzmir Gazetesi'nde sürekli yazarlık yaptı. Öldürülen meslektaşımız Ecz. Cemil Çöllü için, İzmir Eczacı Odası Genel Sekreteri olarak, bir protesto bildirisini kaleme alırken, 27 Haziran 1979 tarihinde, 29 yaşında, eczanesinde şehit edildi. Avrupa Parlamentosu Grup Başkanı Ludwing Fellermaier'in önerisiyle Starsburg'da bir caddeye ismi verildi.

" Kanaatim odur ki birleşmede muhakkak suretle kuvvet vardır. Kooperatif yapmak maddi ve manevi kuvvetleri, zeka ve maharetleri birleştirmektir. " M. Kemal ATATÜRK
DUYURULAR
HABERLER
ETKİNLİKLER
BASIN KÖŞESİ
İZ BIRAKANLAR
BAŞKANDAN